Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς

Υποστήριξη στον χώρο μάθησης και ανάπτυξης του παιδιού

Η εξέλιξη του λόγου και της ομιλίας δεν είναι γραμμική, είναι άλλοτε ταχεία και άλλοτε αργή και ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια εξέλιξης. Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών μπορεί να περνά αργά από τα στάδια εξέλιξης δημιουργώντας ανησυχία στους γονείς και τους παιδαγωγούς που έρχονται σε τακτική επαφή μαζί τους. Κάποιες φορές η εξέλιξη του λόγου, της ομιλίας και της επικοινωνίας παρεμποδίζεται από ειδικές δυσκολίες. Η υπηρεσία “Λόγος για Όλους” στο Μπενάκειο, στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση των δυσκολιών, στη συμβουλευτική υποστήριξη των παιδαγωγών για τη διαχείριση των ειδικών δυσκολιών κάποιων παιδιών και στην υποστήριξη των γονιών με εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, αξιολόγησης ή παρέμβασης.

Palin PCI

Ραντεβού Γονέων

Μέλη της θεραπευτικής μας ομάδας συζητούν με τους γονείς τους προβληματισμούς τους για την εξέλιξη του λόγου και της ομιλίας του παιδιού τους.

Προγραμματίζονται ατομικά ραντεβού για τους γονείς τις ημέρες των ενημερώσεων του σχολείου.

Λογοθεραπευτική Αξιολόγηση

Αξιολογούμε τα παιδιά όταν είναι απαραίτητο. Οι αξιολογήσεις γίνονται στον χώρο του σχολείου, παρουσία των γονέων.

Οι αξιολογήσεις είναι παροχή του Μπενακείου στα παιδιά του σχολείου.

Λογοθεραπεία

Για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, συζητάμε με τους γονείς για τις κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Αξιοποιούμε στη θεραπεία τις δυνάμεις των γονιών και τη μοναδική γνώση που έχουν για το παιδί τους.

στο Σχολείο

Κατά περίπτωση και κατόπιν συνεννοήσεως, τα παιδιά υποστηρίζονται θεραπευτικά στον χώρο του σχολείου.στο Κέντρο

Για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη παρέχονται θεραπείες στο κέντρο. Η παρεχόμενη υπηρεσία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους γονείς, διερεύνησης ικανοτήτων και δυσκολιών και εξειδικευμένης γνώσης.

Διαδικτυακά

Στην περίπτωση που το πρόγραμμα θεραπείας μπορεί να υλοποιηθεί εν μέρει ή εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά, ο λογοθεραπευτής συζητά με τους γονείς τις προϋποθέσεις αυτής της επιλογής.

Αξιολόγηση Τραυλισμού

Ο τραυλισμός είναι μια πολυπαραγοντική και πολυδιάστατη δυσκολία. Απαιτεί εξειδικευμένη αξιολόγηση και παρέμβαση που δεν μπορεί να γίνει στο σχολείο ή σε ένα ραντεβού όπως σε άλλες δυσκολίες.

Αν ο τραυλισμός είναι που σας απασχολεί, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε για την ιδιαίτερη διαδικασία που ακολουθούμε.

Έλεγχος Σχολικής Ετοιμότητας

Για τα παιδιά που πρόκειται να αξιολογηθούν για να ενταχθούν στην πρώτη τάξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ελέγχουμε τη σχολική ετοιμότητα με την έγκυρη δοκιμασία “Λογόμετρο” και χορηγούμε την πιστοποιημένη αναφορά.

Ενημερωτικές Ομιλίες

Σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου οργανώνουμε για τους γονείς διαδραστικές ομιλίες και εργαστήρια σε θέματα εξέλιξης του λόγου και της επικοινωνίας.

Φόρμα Επικοινωνίας
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται με reCAPTCHA και την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της Google.